Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهواز - ایرنا - استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله گفت: برداشت آب زیرزمینی در حجم بالا و کاهش سطح آب های زیر زمینی می تواند وقوع زلزله را تحریک کند.

به گزارش ایرنا مهدی زارع روز سه شنبه در حاشیه نخستین همایش منطقه‌ای توانمندسازی و تاب‌آوری در بحران در سینما هلال اهواز، در جمع خبرنگاران بیان کرد: جایی که برداشت وسیع آب زیر زمینی صورت گیرد و گسل هم وجود داشته باشد باعث تحریک گسل در وقوع زلزله می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: فعالیت های انسانی مثل سد سازی نیز می تواند باعث تحریک بروز زلزله باشد اما در زلزله های کوچک و در همان منطقه اتفاق خواهد افتاد.
زارع درادامه با اشاره به مطالعاتی که در خصوص گسل اهواز انجام گرفته بیان کرد: گسل اهواز که در لبه تاقدیس ( بلندترین ناحیه) اهواز قرار دارد یکی از گسل های فعال است.
این استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله افزود:بر اساس اسناد تاریخی موجود، بخشی از شهر اهواز بر روی خرابه های شهر شاپور از دوره ساسانی قرار دارد که اگر حفاری باستان شناسی در این منطقه انجام شود خیلی از ابهامات برطرف می شود؛ یکی از این ابهامات وقوع این زلزله بر روی این گسل است که باعث از بین رفتن شهر شاپور شده است.
زارع بیان کرد: گسل اهواز هم اکنون هم فعال است و این گسل در شدیدترین شرایط خود می تواند خطرناک باشد و حداکثر لرزش این گسل را 6 ریشتر برآورد کرده ایم.
این استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله افزود: در خوزستان و به ویژه دشت خوزستان که به ناحیه کوهپایه زاگرس ختم می شود چندین گسل وجود دارد که قسمت زیادی از شمال این استان را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی با بیان اینکه این گسل حوادث زیادی مثل زلزله 6 ریشتری اندیکا در سال 1356 رابه همراه داشته ادامه داد: این گسل ها در سه دهه گذشته بارها در زمین لرزه های مختلف خود را نشان داده اند.
زارع گفت: به دلیل وضعیت گسل هایی که در خوزستان وجود دارد و میزان کوتاه شدن پوسته زمین شاهد زمین لرزه هایی در استان به ویژه در منطقه گوریه شوشتر بودیم.
زارع با اشاره به بروز زلزله های بیشتر در سال های اخیر در خوزستان بیان کرد: منطقه زاگرس پس از زلزله آبان پارسال سرپل ذهاب کرمانشاه، مجموعه ای از زلزله های مهم را نشان داده است.
وی گفت: نظریات مختلفی در این باره وجود دارد که وقتی یک دوره به نسبت آرام به پایان می رسد در یک مقطع زمانی بین پنج تا 10 سال، وارد دوران پررخداد می شویم و کاملا طبیعی است.
بنا بر این گزارش در این همایش یک روزه جمعی از کارشناسان و مسئولان عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان( ستاد و شهرستان ها) شرکت داشتند. در حاشیه این همایش کارگاه آموزشی با حضور مهدی زارع استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله برگزار شد.
7158/ 6037

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي زلزله خوزستان مهدي زارع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۰۴۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالوس دوبار لرزید

در هفته گذشته چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگی ۳ در عمق ۹ کیلومتری با زمین‌لرزه دیگری به بزرگی ۳.۷ لرزید.

به گزارش ایسنا، به گفته دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله گسل اصلی مرز شمالی استان مازندران شامل گسل‌های «مازندران»، «کاسپین» و «خزر» یک گسل راندگی پنهان است که لغزش عمودی دو میلی‌متر در سال و متوسط افقی ۳ میلی‌متر در سال را نشان می‌دهد. در جنوب البرز، امتداد گسل‌های «آستانه»، «فیروزکوه»، «مشا» و «طالقان» و از شرق به غرب از میزان لغزش ۵ تا ۲ میلی‌متر در سال تخمین زده شده است.

وی خاطر نشان کرد: مهمترین گسل‌های لرزه‌زا در منطقه البرز مرکزی شامل گسل‌های زیر می‌شود:

گسل شمال البرز

گسل کاسپین (مازندران)

گسل لاریجان

گسل لار

گسل مشا

گسل کندوان

گسل بلده

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله به بزرگای ۲.۷ و زلزله‌های ۲.۸، ۲.۹ و ۴.۲ به ثبت رسید و کیانشهر استان کرمان با زلزله ۳.۹ و کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ لرزیدند.

جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۲۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری کنگ، ۳۳ کیلومتری بندر لنگه و ۴۷ کیلومتر جزیره تنب بزرگ این استان بوده است.

خوی استان آذربایجان غربی بعد از یک زلزله ۲.۷، زمینلرزه دیگری با بزرگای ۴.۲ در عمق ۱۳ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۱۰ کیلومتری خوی و ۳۱ کیلومتری ایواوغلی استان آذربایجان غربی و ۳۵ کیلومتری تسوج استان آذربایجان شرقی بوده است.

در مرزن آباد استان مازندران زلزله ۲.۷ رخ داد در خوی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۸ به ثبت رسید

معمولان استان لرستان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۵ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۰ کیلومتری معمولان، ۲۲ کیلومتری ویسیان و ۲۴ کیلومتری خرم آباد این استان گزارش شد.

در اینچه برون استان گلستان زلزله ۲.۹ رخ داد

بهاباد استان یزد زمینلره‌ای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۱ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۳۰ کیلومتری بهاباد و ۴۰ کیلومتری بافق استان یزد و ۷۴ کیلومتری کوهبنان استان کرمان بوده است.

در فین استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری فین، ۴۱ کیلومتری قلعه قاضی و ۴۴ کیلومتری بندرعباس این استان گزارش شد.

در چلگرد استان چهارمحال و بختیاری زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۸ کیلومتری به ثبت رسید و رومرکز آن در ۳۳ کیلومتری چلگرد این استان، ۳۸ کیلومتری قلعه خواجه و ۶۵ کیلومتری لالی استان خوزستان بوده است.

در شوسف استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۷ به ثبت رسید

چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۹ کیلومتری، زمینلرزه دیگری به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۵ کیلومتری را تجربه کرد که کانون این رخداد‌های لرزه‌ای در ۶ کیلومتری چالوس، ۱۱ کیلومتری نوشهر و ۱۴ کیلومتری کلارآباد این استان بوده است.

در گتوند استان خوزستان زلزله ۲.۵ رخ داد

در کیانشهر استان کرمان زلزله ۳.۹ در عمق ۶ کیلومتری به ثبت رسید که رومرکز آن در ۱۸ کیلومتری کیانشهر، ۲۲ کیلومتری کوهبنان و ۳۲ کیلومتری راور این استان گزارش شد.

جم استان بوشهر با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۲۰ کیلومتری زمین لرزید و کانون آن در ۲ کیلومتری جم، ۲۸ کیلومتری بندر کنگان و ۳۲ کیلومتری بنک این استان گزارش شد. زلزله ۲.۷ از دیگر رخداد‌های لرزه‌ای این منطقه بوده است.

در بابامنیر استان فارس زلزله ۲.۷ و در جایزان استان خوزستان زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله ۲.۷ و ۲.۹ به ثبت رسید.

دیگر خبرها

  • وقوع زمین‌لرزه ۶.۹ ریشتر در جنوب ژاپن+ فیلم
  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند